07:48

Yazarımız GÜNEŞ ten KEDİ OTU hakkında bilgiler.....


KEDİ OTU Ve KEDİLER
Kediler sadece et obur hayvanlar değillerdir.
Bazen yeşillk ve bitkisel şeyler yemek isterler.
Kedilerimiz zeytin , peynir , haşlanmış ve kızarmış patatese hayır diyemezler.

Bu tarz bitkileri yemelerinin nedeni aslında ev kedileri için kedi otu eksikliğidir. Normal doğada ki kedilerimiz bu tarz bitkisel şeyleri daha çok açlıktan yerler.

Çimenlik ve otlu bir sahada tüm bitkileri koklayarak temiz kedi otu bulmaya çalışırlar.

Neden kedi otu yemeyi ihtiyaç duyarlar.?

1.si bünyeleri için bu ota ihtiyaç duyarlar. Kedilerin alması gereken bazı mineraller sadece bu otta vardır.

2.si tüylerini temizlemek için vücutlarını yalarken yuttukları tüylerin, midelerindeki hazmı ve kusarak çıkartabilmeleri için ihtiyaç duyarlar.
Dışarıya çıkma şansı olan kediler bu otu gereksinim gerekçikçe zamanında yerken, devamlı evde olan, dışarıya çıkamayan kedilerse evdeki çiçeksi bitkilerle bu ihtiyacı gidermeye çalışırlar. Bazı zararlı bitkilerle giderilmeyle zehirlenmelere kadar da gidebilir. Gerçek kedi otu bulamayıp evde ki kediler saksı ve bitki çevresinde çok gezinip, çiçeklerin taç yapraklarına kadar zarar verebilirler.
Ev ortamlarında yetişen, kaktüs, sarmaşık, asma, zambak , lale , difenbahya gibi bitkiler ciddi zehirler içeren ev bitkilerdir. Aynı şekilde börtlen, avokado, soğan, domates, mantar içerikli yemekler yemesi de zararlıdır.
Kedilerin midelerinin büyük kısmı et obur beslerle depolandığı için doğa da yakaladığı çekirge, kelebek , kuş gibi hayvanları içerdiği düşününce bitki ile beslenmesi tehlikeli olabilir.

Kedi otları , protein , karbonhidrad ,vitamin (A,B,17) ,enzimler ,oksijen , klorofil içerir. Sadece bitki hücrelerinde bulunan klorofil kedilerin nefesini açar. Kedi otu aynı zamanda hazımsızlık , kabızlık içinde faydalıdır.
Kedi otu büyük marketler de ve veterinerinizden temin edebilirsiniz. Evde kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Zıraatçiden tohum alarak evde pamuk içinde çimlendirerek bir çim adam şeklinde güzel bir süs esyası gibi kedinizin yemek kabına yakın koyabilirsiniz. Bazı kediler otu kendi isteği ile yerken bazıları otu sahibi koparıp elinden yeme şekliyle otu tanımamazlık yapabilir. Bu daha çok evcil kediler için geçerlidir.
Kedi otu yiyen kedi bir süre sonra kusabilir. Bu kusmanın büyük çoğunluğu yalayarak kendini temizleme sırasında yutmuş olduğu tüylerin kedi otuyla ilk tanışan kediler için dışarıya atma şeklidir.

Bazı mamaların yapımında kedi otlu konduğu yazar. Ama taze kedi otunun faydasıyla aynı etkiyi verdiği düşünülemez. Eğer kediniz çok tüylü ve evcil bir hayvansa onu kedi otu yemekten mahrum bırakmayın derim.

Güneş..

5 yorum:

Beyaz kedi dedi ki...

Gunes cok teşekkur edıyorum..

hayvanseverler ozellıkle kedı severler ıcın
her tur bılgının havuzu halıne gelecek olan bu blogun bu anlamda amacına ulasmasına yardımcı yazıların cok degerlı

tekrar cok cok teşekkur etmek ıstıyorum sana

sevgıler

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş. Çocukluğumdan beri kedilerle büyümüş birisi olarak kedi otunu hiç ve bir kedinin yememesi gerekenleri hiç bilmiyormuşum.

Çok teşekkürler...

öykü dedi ki...

Gunaydın, cok sevındık faydalı olusuna:))


guzellıkler dılıyorum.

Adsız dedi ki...

Çok dolu bir yazı.Özellikle kedi sahibi olacaklar için.

Bu yazıyı yazan kişi gerçekten kedileri çok seven biri olmalı.

Güzel yazı , güzel site.

Teşekkürler.


Alp.

öykü dedi ki...

Çok teşekkur ederız Alp

mutlu olduk sozlerınden.

Yorum Gönder