06:22

Scottish Fold


KEDİ KİŞİLİK KART : Scottish Fold

Karakteri : Akıllı , sakin huylu , yumuşak sesli , evine bağlı , oyuncu.
Bakım : Hafta da bir iki kez taranıp , fırçalanabilir.
Rengi : Krem , duman , tekir , gümüş tekir , gölgeli gümüş , siyah duman , beyaz-siyah
Tüy şekli : Kısa
Çıkış yeri : A.B.D
Vücut yapısı : Orta
Temel özellikleri : Akıllı , sakin huylu , yumuşak sesli bu ırk yeni ortama ve yeni ortamlara kolayca adapte olabilir. Yani ev taşınma ve ortam değişiklikleri için bire bir uyum saylayabilen cins dir. Sadık ve evine bağlıdır. Herkesle enerjisi tutar , kendini sevdirir , sıcaklığıyla tüm aile üyelerinin sevgisini kazanır yalnız seveceği sahibini kendisi seçer. Kendisinin kurallarına uyacağı kişiyi seçme özelliğine sahiptir. Sahibiyle vakit geçirmeyi ve onunla birlikte olmayı sever ama asla kucak kedisi değildir. Oyuncu özelliğe sahip kedimiz kendi seçtiği sahibi dışında kimse ile oyun oynamadığı gibi kendine seçtiği oyuncağını getirip , götürme özelliğini sevdiği kişiye gösterir. Sessiz bir kedidir. Diğer cinslerle iyi anlaşır. Konforu sever ama gerektiğinde çok iyi fare avcısıdır. Ev ve bahçe kedisi olarak yaşayabilir. Ama yalnız kalmaktan hoşlanmaz.
Görünüş ve vücüt yapısı : Bu kedi ırkının en belirgin özelliği küçük ve içe doğru kıvrık kulaklarıdır. Kulağın kıvrıklığı , kıkırdağın yapısının kıvrık olmasıyla ilgili olup ayrıca genetiktir. Kulakları algıladığı ortama göre yukarı , aşağı hareket eder. Bu haraketi dikkatli oluşunun bir özelliğidir. Yuvarlak ve geniş bir kafa yapısına sahiptir. Dişleri sağlıklı ve güçlü çenesi vardır. Kıvrımlı duran ağız yapısıyla gülen bir ifadesi vardır. Yüzüne sevimli bir hava katan gözleri geniş , yuvarlak ve birbirinden ayrık duruşudur. Gözleri altın ve bakır rengindedir. Tüy rengine göre göz rengi de değişebilir. Kaslı vucut yapıları vardır. Bacakları vucüduna oranla oldukça kısa ama güçlü patileri vardır. A.B.D de en popüler ilk on kedi arasındadır. Tüm yavrular düz kulak doğmalarına rağmen doğumdan yaklaşık üç hafta sonra kulakları kıvrılmaya başlar. Her hangi işitme engeli teşkil etmez bu yapı. Diğer kedilere oranla kulak salgısı vardır normal görülüp enfeksiyon olduğu düşünülemez.
Tüy bakımı : Orta düzey de tüy yapısına sahip olduğu için haftada 2-3 kere fırçalanması yeteridir. Mevsimsel olarak tüy değişimi nedeniyle ölü tüylerin fırça ile toplanarak bu dönemi kolayca atlatabilir. Bu mevsimsel tüy değişimi mayıs ayında en çok görülür.
Kökeni : 1961 yılında İskoçya da William ross adlı bir çiftçi tarafından fark edilip annesi düz kulaklı ve babası bilinmeyen bir ırktan dünyaya gelmiştir. Babasının bilinmemesi bu ırkın genetik kökeni konusunda araştırmaların tam sonuçlanamamasına neden olmuştur. Bunun için secelesi olmayan çiftlik kedisi olarak tanınmıştır.Diğer ırklardan farklı bir kulak yapısı olan bu kedi 1966 yılında governing council of the cat fancy tarafından resmi olarak kayıt yapılmıştır. Daha sonra genetik araştırma ve tanıma evresi aşamasında 1970 yılında ırkın kulak enfeksiyonu nedeniyle genetik bozukluğu olduğu ortaya çıkması nedeniyle kulağında ki içe dönüklük resmi olarak tanımlama işlemi durdurulmuştur. Bunun üzerine Amerika’ya götürülerek işlemlerine devam edilmiştir. Genetik araştırmalarda üç yavru kedi ile Amerika da bir soy ile çoğalmaya başlayıp vatan olarak orada anılmıştır. Bugün amerika’da popüler on ırk arasında yer alan, Highland fold ve coupari olarak adlandırılan longhair scottish fold 1980 yılına kadar ayrı bir tür olarak kabul edilmememiş ve genel olarak scottish fold olarak adlandırılmıştır. Belirli oraganizasyon ve yetiştiricilikle ayrı bir tür olarak kayıtlara geçmiştir.

Güneş…

6 yorum:

bakimblog dedi ki...

ahh bakışlara bak çok şapşal <3 bayılıyorum bu kedilere :)

öykü dedi ki...

gercekten tam yemelık:)

Adsız dedi ki...

When I іnitially commented І seem to hаve
сlicked оn the -Notifу me when new
comments arе аԁdеd- checkbоx and fгom now on
evеry time a comment is added I recіeνe 4 emaіls with the
same сomment. Perhaps there iѕ an easy method
you aгe able to removе me from thаt service?
Mаny thаnks!

Look at my wеblog ... SEOPressor V5

Adsız dedi ki...

Hey there! Ι knοw this іs kіndа οff toρiс but I was wοndering if you knеω whеrе I could locate а cаptcha plugіn
fοr mу сomment fогm?
I'm using the same blog platform as yours and I'm having tгouble finding
οnе? Τhanks а lot!

Μу webρаge Https://Pinterest.Com/Pin/391531761324454974/

Adsız dedi ki...

Wonԁeгful blog! Ι found it while brоωsіng οn Yahoo
Newѕ. Do you have any suggеstions on hοw to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

Also visit my webpage: wedding dresses

Adsız dedi ki...

My brother recommended I might like this website.

He was entirely right. This post actually made my day.
You cann't imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

Here is my web site SEO

Yorum Gönder